Упутство за кориснике и претплатнике

Актуелни веб сајт Привредног саветника на којем се налазите је пуштен у продукцију почетком 2022 године. Напомињемо да је направљен дисконтинуитет у односу у односу на претходну верзију веб сајта и да кориснички налози који су радили на старом сајту више нису валидни. 

Да би сте приступили корисничком, односно претплатничком делу сајта, морате се регистровати на страници Направите налог и по регистрацији, додатно повезати своју претплату како би Вам били доступни сви сегменти и бенефити за активне претплатнике Привредног саветника.

Уколико сте активни претплатник Привредног саветника, да би сте приступили претплатничком делу, потребно је да:

1. Креирате налог на нашем новом сајту и 

2. Повежете га са активном претплатом.

Цео процес креирања налога и повезивања претплате је објашњен ниже, а детаљно упутство са screenshot-овима можете видети ОВДЕ.


 

КРЕИРАЊЕ НАЛОГА НА САЈТУ

Можете обавити на страници:

https://www.privsav.rs/servisi/registracija/ - или кроз интерфејс - Са насловне стране сајта, кликом на линк ПРИЈАВИ СЕ, у горњем десном углу, па затим са кликом на линк НАПРАВИ НАЛОГ при дну странице за пријаву.

Молимо Вас да на страници за креирање налога унесете тачне податке о правном (или физичком) лицу које је претплатник Привредног саветника, онако како сте пријављени у бази корисника Привредног саветника. 

 

ПОВЕЗИВАЊЕ АКТИВНЕ ПРЕТПЛАТЕ са налогом

Када се будете успешно улоговали на наш систем, кликом на дугме ПРЕТПЛАТНИК можете повезати налог којег сте креирали на сајту, са Вашом активном претплатом. Дугме ПРЕТПЛАТНИК налази се на врху десног вертикалног менија у оквиру корисничке сесије.

У оквиру претплатничког дела са активном претплатом доступни су следећи сегменти:

  • Електронско издање (Часописи и Мишљења министарства).  
  • Кориснички панел са секцијама: Прописи, Калкулатори и делом за Преузимања
  • Кориснички налог са секцијама: Мој профил (општи подаци које сте унели при регистрацији), Постави питање (форма за постављање питања служби саветника) и Мој рачун у оквиру којег можете видети вредности стања и статистике свог налога, везано за услуге Позивног центра Привредног саветника.

 

ПОСТАВЉАЊЕ ПИТАЊА СЛУЖБИ САВЕТНИКА

Постављање питања у оквиру консултантских услуга са саветницима Привредног саветника је и даље могуће само претплатницима на часопис “Привредни саветник” и “Регистар прописа”. 

Питања можете постављати путем телефона 011-3209-600, као и из форме за постављање питања директно у тикетинг систем Привредног саветника. Форма за постављање питања је расположива на сајту, из претплатничке секције (само за активне претплатнике), путем линка под називом “Постави питање”.

 

ПРИСТУП ЕЛЕКТРОНСКОМ ИЗДАЊУ (ЧАСОПИСИ И МИШЉЕЊА)

Активни претплатници кроз претплатнички део сајта могу приступити Електронском издању.  
Електронско издање више није слободно доступно путем URL адресе eizdanje.privsav.rs већ му се може прићи искључиво кроз претплатнички део сајта.
Линк ка Електронском издању налази се у оквиру претплатничког дела сајта и доступан је када се у горњем десном углу кликне на назив фирме или стрелицу одмах до назива фирме. 
У претплатничком делу, линк је насловљен са Часописи (чланци и мишљења) и кликом на тај линк ће се отворити Електронско издање у засебном таб-у браузера. 
Електронско издање се путем овог линка може отворити само из Chrome или Edge бразера, док из Firefox-a неће радити.
По отварању Електронског издања из претплатничког дела, претрагу чланака и мишљења по насловима и поднасловима могу вршити претплатници свих пакета претплате. Приступ садржају мишљења је такође омогућен свим претплатницима, док је садржај свих текстова чланака резервисан за претплатнике на дигитални и тотал пакет.

 

ПРЕТРАГА ЧАСОПИСА ПРИВРЕДНОГ САВЕТНИКА

Претрага часописа Привредног саветника се врши из интерфејса Електронског издања којем приступ имају сви активни претплатници Привредног саветника без обзира на врсту претплате. 

Отварањем Електронског издања Привредног саветника биће Вам доступна форма за претраживање по наслову, поднаслову или тексту/садржају часописа, као и по различитим видовима докумената у оквиру Електронског издања (тематски чланци, буџетски корисници, мишљења и питања).

 


 

У случају техничких проблема са пријављивањем, логовањем или повезивањем активне претплате, или ако не знате параметре који су Вам потребни за повезивање активне претплате са налогом на сајту, можете се обратити на адресу [email protected] или на телефоне за подршку: (011) 3209-645, (011) 3209-640,

Поздрављамо Вас и захваљујемо се што користите наше услуге,

Ваш Привредни Саветник