УПУТСТВО ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ КОРИСНИКА НА САЈТУ И АКТИВАЦИЈУ ПРЕТПЛАТНИЧКЕ СЕКЦИЈЕ

1. ЛИНК ЗА КРЕИРАЊЕ НАЛОГА НА САЈТУ 

У десном горњем углу кликнути на дугме ПРИЈАВИ СЕ, и на страници која се отвори кликнути на линк НАПРАВИТЕ НАЛОГ 

A screenshot of a computer

Description automatically generated 

2. ПОПУЊАВАЊЕ ПОДАТАКА О КОРИСНИЧКОМ НАЛОГУ 

На страници која се отвори потребно је попунити податке о фирми/физичком лицу које креира налог и чекирати поља за прихватање услова коришћења и политике приватности. Код попуњавања корисничког имена и лозинке постоје правила: 

Корисничко име – по избору корисника, не сме да садржи размак, најбоље све малим словима 

Лозинка – по једно мало, велико слово и број и један специјални карактер (! , / , * потврђено раде – тачка и зарез рецимо не ради посао) 

Потом кликнути на РЕГИСТРУЈ СЕ         

 

3. ВЕРИФИКАЦИЈА НАЛОГА 

По слању података за регистрацију појавиће се дијалог о успешном регистровању и порука да је следећи корак верификација налога.  

Систем је послао мејл поруку (на адресу која је наведена у пријави) са линком за регистрацију. Потребно је кликнути на тај линк како би се налог верификовао и после тога је могуће улоговати се на  сајт са дефинисаним корисничким именом и лозинком. 

                          

 

4. ПОВЕЗИВАЊЕ АКТИВНЕ ПРЕТПЛАТЕ 

Преостала је активација претплате, уколико је корисник активни претплатник.          

     Потребно је да се корисник улогује на свој налог: 

A screenshot of a computer

Description automatically generated 

Одмах по логовању појављује се почетна страница претплатничког дела на којој су актуелне информације за претплатнике и линкови ка услугама и сервисима који су за налог који нема активирану претплату сиви и онемогућени (слика ниже). 

Потребно је кликнути на дугме ПРЕТПЛАТНИК да би се дошло до странице за повезивање претплате (унос претплатничког и АН серијског броја). 

Ако корисник “залута” на сајту па не може да нађе ово дугме – на ову страницу се увек може вратити кликом на назив фирме у горњем десном углу, у овом случају је то Привредни Саветник тест. 

A screenshot of a computer

Description automatically generated 

Кликом на дугме ПРЕТПЛАТНИК са горње слике отвара се дијалог за унос Претплатничког броја и АН серијског броја путем којих се врши валидација активне претплате – слика ниже. 

Уколико активни претплатник нема ове податке, Претплатнички и АН серијски број могу се добити у комуникацији са службом претплате привредног саветника на телефоне 011/3209-630 и 011/3209646 

A screenshot of a computer

Description automatically generated 

По уносу ових параметара и кликом на дугме Пријави се, долази порука о успешном повезивању претплатничког налога. Сада су доступни и линкови са десне стране који воде ка услугама/сервисима за активне претплатнике. 

Операција повезивања активне претплате је једнократна и надаље је довољно само се улоговати на сајт – сви сегменти у претплатничком делу ће бити доступни. 

A screenshot of a computer

Description automatically generated 

Приступ Електронском издању се врши кликом на линк ЧАСОПИСИ (чланци и мишљења)

По завршетку рада у делу за претплатнике обавезно је излоговати се на дугме ОДЈАВА  

У супротном може бити проблема при поновном пријављивању са друге локације (другог рачунара). Уколико се овакав проблем ипак деси, наша служба подршке на телефонима 011/3209-656 и   011/3209-640 може ресетовати сесију корисницима и омогућити поновно логовање.