ПРИВРЕДНИ САВЕТНИК БЕОГРАД
зависна правна лица:

21. 12. 2020.

 

ИЗМЕЊЕНА ЈЕ УРЕДБА О МЕРАМА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ И СУЗБИЈАЊЕ
ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ COVID-19

 

Влада Републике Србије је донела Уредбу о изменама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 која је објављена у „Службеном гласнику РС“, број 152/2020 и ступила је на снагу 19. дедембра 2020. године. Ова уредба доноси две измене у односу на досадашњи пропис о којем смо такође писали на нашем сајту, а које се односе на обављање делатности и то:

Прву,  која  се односи на продужење рока до 22. децембра у којеме  се ограничава радно време одређених објеката, тако да се   закључно са 22. децембром 2020. године радно време о у појединим делатностима и објектима ограничава тако да ти објекти могу радити само радним данима (од понедељка до петка) од 05.00 часова до 17.00 часова.

Ограничење важи за следеће објекте:

- у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места),

- пружања услуга у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића (ресторани, кафићи, барови, клубови, сплавови и сл.),

- пружања услуга у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри, пијаце и сл.)

- приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.),

- у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички салони, фризерски салони, салони лепоте) и

- делатност у области културе која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору (позоришта, биоскопи, музеји, галерије)

- делатност у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајнији непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и сл.), и

Другу, која се односи на ограничење радног времена позоришта, биоскопа, музеја, галерија и сл. Наиме, ови објекти  до 20. децембра 2020. године могу да раде радним данима (од понедељка до петка) као и суботом и недељом, од 5 до 17 часова, с тим што се  измена састоји у томе да наведени субјекти од 21. децембра 2020. године могу да раде до 21.00 час, као и суботом и недељом.