ПРИВРЕДНИ САВЕТНИК БЕОГРАД
зависна правна лица:

25.05. 2017.

 

НОВА АПЛИКАЦИЈА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЗА РАД ПОРТАЛА EPOREZI

 

Према саооштењу које је Пореска управа објавила на својој интернет страници www.poreskauprava.gov.rs, Пореска управа је развила специјално дизајнирану корисничку апликацију – апликацију еПорезикоја служи искључиво за приступ порталу еПорези. У апликацију су уграђени сви елементи који су неопходни корисницима портала за несметан рад, при чему су у потпуности очуване све функционалности постојећих електронских сервиса на порталу еПорези.

Апликација еПорези је бесплатна и може се преузети са сајта Пореске управе. Након преузимања, апликација се једноставно инсталира на локални рачунар и након покретања, поступак приступа порталу еПорези се, као и до сада, врши помоћу Квалификованог електронског сертификата.

Начин рада на порталу еПорези, у погледу употребе електронских сервиса за подношење пореских пријава, за преглед постојећих пријава, за достављање захтева за упитом стања, као и коришћење сервиса за доделу/одузимање овлашћења, идентичан је досадашњем.

Пријављивање на портал еПорези биће могуће искључиво путем апликације еПорези, а све релевантне информације могу се  пронаћи на сајту Пореске управе – http://www.purs.gov.rs/

Такође, у саопштењу је наведено да се за сва евентуална питања треба обратити Контакт центру Пореске управе на број телефона 0700-700 007 или путем електронске поште на адресу [email protected].