29. јули 2016.

ПРИВРЕДНИ САВЕТНИК И РЕГИСТАР ПРОПИСА – ЕЛЕКТРОНСКО ИЗДАЊЕ 2015 ,
ПРЕТРАГА ПРОПИСА НА САЈТУ, ВИДЕО И ОСТАЛА УПУТСТВА

 

Поштовани претплатници,

Електронско издање - ДВД 2015 је испоручен са часописом "Привредни саветник" бр. 14 свим претплатницима који имају уплаћену претплату за целу 2015 и 2016.годину.

На овој страни, у доњем делу, можете са једног од наша два сервера преузети, (сачувати и отпаковати) те погледати на вашем рачунару видео снимак у трајању до 3 минута у којем су у кратким цртама представљене могућности овог програма.

(Молимо претплатнике који су већ добили испоручен ДВД, да не преузимају непотребно са сајта рекламно-инструкционални видео КАО И УПУТСТВА ЗА ИНСТАЛАЦИЈУ И КОРИШЋЕЊЕ, зато што се они налази такође на испорученом ДВД-у).

Упркос растућем броју корисника Електронског издања, желимо да представимо и онима који до сада нису инсталирали/користили Електронско издање, предности коришћења на сликовит начин.

Због обима и природе видеа, успоравањем, паузирањем, "премотавањем"..., можете га користити изнова и као туторијал/упутство.

 

Уколико немате већ инсталиран (и ажуран) програм за преглед видеа, препоручујемо Вам најтоплије бесплатни програм VLC Player. За отпакивање користите било који програм (WinRar, Winzip... бесплатан и одличан је 7zip).

Упутство за инсталацију и услове коришћења (као и упутство за коришћење) Електронског издања Привредног саветника и Регистра прописа 2015 у писаној форми се налази такоће на дну стране ( и у самом ДВД-у). Поменута упутства неће бити објављивана у штампаним издањима "Привредног саветника", али се налазе зато у самом ДВД-у који ће бити испоручен заједно са следећим бројем "Привредног саветника".

Начин инсталирања и коришћење су истоветни претходном издању, са тим да је садржај проширен за 2015. годину (на укупно 6 година издања) и ослобођен од уочених недостатака.

Видео и текстуално упутство за коришћење су такође суштински упутство и за коришћење онлајн претраге у претплатничком делу коју смо максимално приближили изгледу и функцији "ДВД" верзије на вашем рачунару.

За оне који још нису упућени, онлајн претрага има главну предност што садржи претрагу и текућих бројеве из 2016. године и може да се користи са разних рачунара (браузера - преферирано Интернет Експлорер) путем Интернета. Најзначајнији недостатак који претрагу на сајту чини другим избором у односу на инсталирану ДВД верзију (ако сте у њеном поседу и са правом на коришћење) је да се не приказују текстови резултата осим када је резултат претраге мишљење званичних органа. Уместо приказа текста у ПДФ формату, користе се референцирања на број часописа и страну за читање штампаног издања) .

Такође у садржаје онлајн претраге нису укључени прописи из штампаног издања Регистра прописа. За претрагу и приказ пречишћених прописа који се редовно ажурирају, претплатници имају бољу могућност у претплатничком делу кликом на дугме "Преглед прописа". Упутство за коришћење овог "Електронског Е-Регистра прописа" се налази на истој страни.

Зато што је програм потпуно истоветан ономе из претходне године (само додат нови садржај за 2015.-у годину), доле наведени линкови/туторијали су и даље потпуно истоветни и употребљиви, те их опет наводимо у тексту испод.

ЛИНКОВИ:

- Видео "Електронско издање 2014" у .mp4 фомату, 22 MB (отпакован),15 MB (запакован)

- Видео "Електронско издање 2014" у .avi фомату, 22 MB (отпакован),15 MB (запакован)

 

- Линк на текстуално упутство за коришћење Електронског издања 2015

- Линк на текстуално упутсво за инсталирање Електронског издања 2015

Као и претходне године, акценат упутства за инсталацију је стављен на рачунаре са оперативним системом MS XP који се увелико затиче на рачунарима наших претплатника као и због тога што на новијим оперативним системима инсталација захтева много мање корака и ставки - заправо је интуитивна.

Ако је претходна апликација била инсталирана и операбилна онда то значи да су испуњени сви технички услови за инсталирање и Електронског издања 2015. Водите рачуна о томе да нова инсталација брише претходну, тако да немојте инсталирати нову уколико не испуњавате услове за њено коришћење (непрекидна претплата у целој 2015. и активан претплатник у 2016. години) !!

Уколико имате тешкоће при инсталацији или логовању на претплатнички део које не можете сами да превазиђете, помоћ ће вам радо пружити служба техничке подршке ( 011/3209 656 и 011/3209 696, podrska@privsav.rs)  и служба претплате (011/3209 620, pretplata@privsav.rs) путем телефона, као и путем слања електронске поште.

 

На почетак стране!